Tagliatelle amb paté de carxofa Horta de Santa Clara amb cloïsses

Tagliatelle amb paté de carxofa Horta de Santa Clara amb cloïsses

  • 320 g de tagliatelle o espaguetis
  • 1 pot de paté de carxofa Horta de Santa Clara
  • 2 llaunes de cloïsses
  • julivert
  • 3 grans d’all pelats
  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • bitxo
  • sal i pebre

En una olla gran posem aigua en abundància amb sal i la portem a ebullició. Hi afegim la pasta i la coem segons les indicacions del fabricant. Dos minuts abans d’acabar la cocció, retirem de l’olla una tassa d’aigua i la reservem.

Mentre es fa la pasta, posem a escalfar a foc mig baix una paella gran (on després hi puguem saltejar la pasta) amb una mica d’oli. Quan estigui calent, hi posem els alls i el bitxo fins que els alls quedin lleugerament daurats (si es vol més picant podem obrir el bitxo i cuinar amb les llavors). Apaguem el foc i ho retirem de la paella. Esperem que la paella es refredi una mica per a posar-hi les cloïsses amb el seu suc, el paté de carxofa Horta de Santa Clara i el julivert ben picat. Remenen bé i reservem.

Hi afegim la pasta i tornem a remenar. Si és necessari hi afegirem una mica de l’aigua de la cocció que prèviament hem reservat.

Servir: un cop al plat escampem pel damunt una mica de julivert picat i tirem un rajolí d’oli d’oliva verge extra.

Suggeriments: aquest plat es pot fer també amb cloïsses fresques. En aquest cas, reservarem l’aigua de la cocció al vapor. Hem de tenir en compte que les cloïsses han d’estar un mínim de 8 hores en aigua per a què deixin anar la sorra que puguin portar.

TO TOP
X