INGREDIENTS (4 PERSONES)
• 4 filets de vedella
• 5 culleradetes de paté de carxofa Horta de Santa Clara
• 900 g patates
• 1 cullerada d’oli o 30 g de mantega.
• 1 o 2 rovells d’ou (opcional)
• una mica de nou moscada
• sal
• pebre
• cibulet i xips vegetals per decorar
PREPARACIÓ
Traiem els filets de la nevera perquè es temperin.
Pelem i coem les patates en aigua bullint amb una mica de sal. Quan les patates estiguin toves, les escorrem i les passem pel passapurés (o túrmix). Hi afegim l’oli o la mantega i la mica de nou moscada (és el moment d’afegir el rovell en el cas que ho desitgem), ho barregem bé fins que quedi un puré cremós i suau. Hi afegim el paté de carxofa Horta de Santa Clara i barregem fins a obtenir una barreja homogènia. Posem a punt de sal i pebre. Reservem.
Posem una planxa a foc alt i, quan estigui ben calenta, hi posem una mica d’oli i seguidament el filet que prèviament haurem salpebrat. Cuinem per ambdós costats, el temps que desitgem segons ens agradi més o menys fet.
Servir: posem un llit de parmentier de paté de carxofa Horta de Santa Clara a cada plat. A sobre col·loquem el filet i hi posem un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Decorem amb cibulet i xips vegetals.
Suggeriments: el parmentier de carxofa Horta de Santa Clara combina amb qualsevol tipus de carn i peix.